شعار سال
جمعه 14 اردیبهشت 1403

سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی بر اساس ماده ۱۵۱ قانون برنامه سوم ، متولی آموزش های فنی و حرفه ای کوتاه مدت بوده که فعالیت های آموزشی خود را در دو بخش دولتی و غیر دولتی سازماندهی نموده است. رکن اصلی فعالیت های سازمان آموزش است که عملیات اجرائی آن همگام با تازه های علوم و فن آوری روز با استانداردهای بین المللی ، ماموریت و هویت سازمان را شکل می دهد این آموزش ها علمی ، عملی ، و کاربردی بوده که به منظور ایجاد مهارت و تخصص به منظور کسب توانائی در احراز شغل ارائه می شود و منجر به در یافت گواهینامه مهارت می گردد.جهت گیری آموزش فنی و حرفه ای کشور در ارائه آموزش های سازمان و مراکز مربوطه به ترتیبی است که امکان ارائه هر نوع آموزشی و در هر رشته و هر زمینه ای را قابل تصور می نماید. علاوه بر این وجود رتبه بندی و درجه بندی خاص در هر رشته آموزشی بر تنوع و تعدد رشته های آموزشی فنی و حرفه ای می افزاید.

با استناد به مواد قانون کار،‌قانون بیکاری ، قوانین بودجه سالیانه ، می توان گفت برخی از وظایف اصلی سازمان عبارتند از : ۱- آموزش جوانان و کارجویان غیر ماهر ۲- باز آموزی و ارتقا مهارت کارگران شاغل در واحد های صنعتی و تولیدی ۳- تربیت و تامین مربیان فنی و حرفه ای ۴- باز آموزی و تجدید مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری ۵- ارائه آموزش های مهارتی به فارغ التحصیلان دوره های کار دانش ۶- نظارت بر تشکیل و اداره و فعالیت های مؤسسات کار آموزی آزاد و صدور پروانه تاسیس برای ایشان ۷ – برگزاری آزمون ها و تشخیص و تعیین صلاحیت فنی و میزان مهارت کارگران فنی و واحد های صنفی ۸ – نظارت و کنترل بر دوره های مراکز کار آموزی جوار کارگاه و بین کارگاهی به منظور برگزاری آزمون و تعیین صلاحیت فنی آموزش دیدگان و ارائه گواهینامه مهارت به آنان ۹- اجرای دوره های آموزش فنی و حرفه ای در پادگان ها ۱۰- اجرای دوره های آموزش فنی و حرفه ای در زندان ها ۱۱- توسعه مهارت و اجرای آموزشهای فنی و حرفه ای

برخی از بارزترین مشخصات و ویژگی های این آموزش ها بطور خلاصه عبارتند از : ۱ – ایجاد توان کار و احراز شغل در کارآموزان ۲ – کوتاه مدت و مؤثر بودن دوره آموزشی ۳ – رفع نیاز واحد های تولیدی و خدماتی به نیروی ماهر و متخصص در حد انجام کارهای خاص ۴ – ایجاد روحیه اعتماد به نفس در جوانان و آموزش دیدگان ۵ – ایجاد امید به زندگی آینده و ترسیم چشم انداز شغلی مطمئن ۶ – افزایش سطح بهره وری از فعالیت های اقتصادی ۷ – حفظ منافع و منابع ملی ۸– کار آئی و مفید بودن ۹– تسریع ارتقا شخصیت کارآموزان و القا قدرت و توان کارهای تخصصی که منجر به تقویت بینش ، آگاهی و … خواهد شد . ۱۰– اثر مستقیم بر افزایش تولیدا ت و رشد تولید ناخالص ملی ۱۱– افزایش سطح ارائه کیفی خدمات و نیز تامین زیر ساخت های صادراتی ۱۲– کاهش هزینه ها در تولید محصولات وخدمات و افزایش سطح زندگی افراد جامعه ۱۳– کشف استعداد ها و قابلیت های انسانی ۱۴– تولید ارزش افزوده بیشتر و اثر مستقیم در سرعت تحقق اهداف و سیاست های ملی و بسیاری موارد دیگر ….

کلیه آموزشهائی که در مراکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی ارائه می شود بصورت رایگان می باشد (به جز هزینه های جزئی ثبت نام و تشریفات آزمون) و آموزشهائی که در محل آموزشگاههای آزاد ارائه می شود با اخذ شهریه و رعایت تعرفه مصوب سازمان است.

برخی از بارزترین مشخصات و ویژگی های این آموزش ها بطور خلاصه عبارتند از : ۱ – ایجاد توان کار و احراز شغل در کارآموزان ۲ – کوتاه مدت و مؤثر بودن دوره آموزشی ۳ – رفع نیاز واحد های تولیدی و خدماتی به نیروی ماهر و متخصص در حد انجام کارهای خاص ۴ – ایجاد روحیه اعتماد به نفس در جوانان و آموزش دیدگان ۵ – ایجاد امید به زندگی آینده و ترسیم چشم انداز شغلی مطمئن ۶ – افزایش سطح بهره وری از فعالیت های اقتصادی ۷ – حفظ منافع و منابع ملی ۸– کار آئی و مفید بودن ۹– تسریع ارتقا شخصیت کارآموزان و القا قدرت و توان کارهای تخصصی که منجر به تقویت بینش ، آگاهی و … خواهد شد . ۱۰– اثر مستقیم بر افزایش تولیدا ت و رشد تولید ناخالص ملی ۱۱– افزایش سطح ارائه کیفی خدمات و نیز تامین زیر ساخت های صادراتی ۱۲– کاهش هزینه ها در تولید محصولات وخدمات و افزایش سطح زندگی افراد جامعه ۱۳– کشف استعداد ها و قابلیت های انسانی ۱۴– تولید ارزش افزوده بیشتر و اثر مستقیم در سرعت تحقق اهداف و سیاست های ملی و بسیاری موارد دیگر …..

آموزش های رسمی به آموزش هایی گفته می شود که بلند مدت بوده و توسط وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ارائه و در پایان به افراد مدرک تحصیلی داده می شود. ولی در آموزشهایی غیر رسمی افراد بعد از شرکت در یک دوره کوتاه مدت موفق به دریافت گواهینامه می شوند.

آموزش های مهارتی در دو بخش اصلی دولتی و خصوصی ارایه می شود.

بخش خصوصی که به نام آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای نامیده می شود توسط اشخاص حقیقی یاحقوقی تاسیس می گردد. این آموزشگاهها مجوز فعالیت خود را از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دریافت می کنند و در قبال ارایه آموزش از متقاضیان شهریه دریافت می کنند. در بخش دولتی که بنام مرکز آموزش فنی و حرفه ای نامیده می شود ارائه آموزشها به صورت رایگان می باشد.

خیر . ارایه آموزش های مهارتی بر اساس استاندارهای تدوین شده توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور انجام می گیرد و هیچ تفاوتی بین بخش خصوصی و دولتی وجود ندارد.

ابتدا به پورتال سازمان به آدرس portaltvto.com رفته و گزینه ثبت نام را انتخاب نمائید . سپس دوره مورد نظر را جستجو کرده و در صورت موجود بودن نسبت به ثبت نام در آن اقدام نمائید.

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین